Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CE: uşile pentru negocierile dintre Grecia şi creditori rămân deschise

© Sputnik / Gennady Melnik / Accesați arhiva multimediaСитуация в Греции
Ситуация в Греции - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Europeană nu exclude un nou pachet de sprijin pentru Grecia

CHIŞINĂU, 1 iul Sputnik. Uşile pentru negocierile dintre creditori şi Grecia rămân a fi deschise, a declarat adjunctul preşedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, miercuri, la o conferinţă de presă.

Restrictive measures on imports of agricultural goods in response to European sanctions against Russia should be the same for all European Union members and not individually reviewed, Russian Deputy Foreign Minister Alexei Meshkov said Tuesday. - Sputnik Moldova
Grecia pe poziţiile sale în dialogul cu creditorii

„Dorim să ajungem la un acord cu Grecia şi aşa cum am spus de multe ori, uşile pentru negocieri sunt deschise”, — a accentuat el.
Ceva mai devreme, el a confirmat că din partea Greciei au fost primite solicitări pentru noi credite din partea ESM (Mecanismul European de Stabilitate), pentru măsuri de restructurare şi prelungire a programului de ajutor financiar din partea FESF (Fonului European pentru Stabilitate Financiară). Programul nu a fost prelungit, însă nu este exclus un nou pachet de sprijin, reiese din spusele oficialului.

Grecia nu a achitat, marţi, o nouă tranşă a datoriei către FMI, pe fundalul eşecului negocierilor privind realizarea programului de reforme, în schimbul finanţării Atenei din partea UE. Grecia nu are suficiente mijloace pentru finanţarea obligaţiunilor sale externe şi interne, iar partenerii din UE cer noi reforme dure în schimbul creditelor. Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras a stabilit un referendum pentru data de 5 iulie privind propunerile creditorilor şi a chemat alegătorii să le respingă.

Fluxul de știri
0