Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

50 la sută dintre elevi au fumat prima țigară până la vârsta de 10 ani

Abonare
Adolescenții din municipiul Chișinău au acces liber la țigări.

CHIŞINĂU, 1 iul – Sputnik. Constatarea a fost făcută de reprezentantul Centrul de Investigații Sociologice si Marketing “CBS AXA”, Natalia Vladicescu, în cadrul unei conferințe de presă în care au fost prezentate rezultatele studiului „Publicitatea şi promovarea țigărilor la punctele de comercializare”. 

„În opinia copiilor, factorii care stimulează fumatul sunt accesibilitatea țigărilor, atât ca prezență, cât şi ca preț, grupul de prieteni, exemplul membrilor familiei care fumează, fumatul ca o normalitate, publicitatea şi promovarea fumatului şi a țigărilor”, a precizat Vladicescu.

Potrivit sursei, “ majoritatea părinților nu conștientizează riscurile la care se expun copiii lor prin promovarea țigărilor la punctele de comercializare”.

“Promovarea țigărilor la punctele de comercializare a acestora nu protejează copiii, ci din contra, aceștia sunt atrași şi influențați de modul în care sunt amplasate țigările, de strategiile de captare a atenției — poziționare, culori, lumini, şi de modul în care este realizat designul pachetelor de țigări”, mai afirmă Vladicescu.

Potrivit statisticilor, 51 la sută din populația adultă a Republici Moldova este fumătoare. Totodată, 90 la sută dintre fumători au început să fumeze până la vârsta de 25 de ani.

Fluxul de știri
0