Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consiliul Naţional al Elevilor are o nouă componenţă

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaExamen, Экзамен
Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Tineri din 37 de școli profesionale și colegii vor face parte din Consiliului Național al Elevilor.

CHIŞINĂU, 1 iul – Sputnik. Consiliul Național al Elevilor (CNE) din colegii și școli profesionale are o nouă componență. O comisie specială a desemnat 37 de elevi care vor deține mandatul de consilier pe parcursul anului de studii 2015-2016.

La concursul național desfășurat de Ministerul Educației, cu sprijinul Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului, au participat 55 de candidați.

Consiliul Național al Elevilor din învățământul profesional secundar și postsecundar a fost creat de Ministerul Educației la începutul anului trecut de studii. Consiliul reprezintă o platformă prin intermediul căreia elevii pot participa la luarea deciziilor care se referă la toate aspectele vieții școlare, precum și un mecanism prin care conducerea ministerului consultă opinia lor în elaborarea politicilor educaționale.

Membrii CNE sunt aleşi pentru un an şcolar şi doar pentru un singur mandat. Aceștia se convoacă trimestrial, în timpul vacanţelor, pentru a discuta cu angajaţii şi conducerea Ministerului Educației, precum și cu reprezentanți ai altor structuri de stat problemele care îi preocupă, în special cele ce țin de calitatea educației.

Fluxul de știri
0