Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiect european de consolidare a capacităţilor BNM

© фото Правительство РМLansarea proiectului de Twinning BNM
Lansarea proiectului de Twinning BNM - Sputnik Moldova
Abonare
Obiectivul central al proiectului este consolidarea şi racordarea cadrului de reglementare a băncilor din Republica Moldova cu cel existent în UE.

CHIŞINĂU, 1 iul – Sputnik. Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a participat, marţi, la lansarea proiectului de Twinning „Consolidarea capacităţilor Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) în domeniul reglementării şi supravegherii bancare în contextul reglementărilor Uniunii Europene”, care va contribui la realizarea funcției de supraveghere bancară exercitată de BNM într-un context instituțional modern și eficient. Acesta are menirea să asigure funcţionarea adecvată şi activitatea unui sector bancar durabil şi competitiv.

„Proiectul are o valoare dublă, deoarece vizează atât consolidarea sectorului bancar — domeniu extrem de important pentru ţara noastră, cât şi reiterează sprijinul UE pentru implementarea Acordului de Asociere”, a declarat Natalia Gherman.

Acest proiectul, în valoare de 1,2 milioane de euro, este finanţat de UE şi se va desfăşura timp de doi ani, cu asistenţa tehnică a 44 de experţi de la Banca Naţională a României şi Banca Centrală a Olandei.

Fluxul de știri
0