Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura, nemulţumită de decizia CSJ

© Sputnik / Evgheni PanasencoГенеральная прокуратура Республики Молдова
Генеральная прокуратура Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura Generală anunţă că va insista pe condamnarea lui cauza Gheroghe Papuc şi Vladimir Botnari.

CHIŞINĂU, 1 iul – Sputnik. Procuratura consideră ca fiind neîntemeiată achitarea ex-responsabililor din cadrul MAI, Gheorghe Papuc şi Vladimir Botnari, învinuiţi de comiterea infracţiunilor soldate cu urmări grave.

justice, суд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CSJ i-a achitat pe Papuc şi Botnari

Potrivit Procuraturii, „Curtea Supremă de Justiţie nu a procedat în conformitate cu rigorile legislaţiei procesuale şi cerinţele relevante pentru o cauză penală de rezonanţă, examinând dosarul fără citarea părţilor, respingând recursul procurorilor şi admiţându-le pe cele ale inculpaţilor, parţial sau integral”.

Fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, şi fostul comisar general al municipiului Chişinăul, Vladimir Botnari, au fost achitaţi de Curtea Supremă de Justiţie (CSJ). Decizia Curţii este irevocabilă.

CSJ a decis, marţi, achitarea celor doi de învinuirea adusă conform Codului Penal, şi anume „neglijenţă în serviciu soldată cu decesul unei persoane şi alte urmări grave”. 

Potrivit dispozitivului CSJ, „ambii au fost achitaţi de sub învinuirea dată din motiv că fapta inculpaţilor nu întruneşte elementele infracţiunii”. 

Totodată, CSJ a decis stabilirea pentru Papuc a unei amenzi de 20 mii lei, cu privarea de dreptul de a activa în cadrul MAI pe un termen de cinci ani. Amenda a fost aplicată pentru „abuz de putere”.

Decizia motivată a CSJ va fi pronunţată pe 16 iulie. 


Fluxul de știri
0