NATO trebuie înlocuit cu o armată a UE

© OTANНАТО
НАТО - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor ultimului sondaj „Sputnik. Mnenia” realizat în Marea Britanie, o treime din respondenți consideră că UE trebuie să aibă o armată proprie și să nu conteze pe trupele NATO.

Chișinău, 30 iunie – Sputnik. Potrivit datelor ultimului sondaj „Sputnik. Mnenia” realizat în Marea Britanie, Franța și Germania de către compania britanică de cercetări „ICM Research” pentru Agenția Internațională de Știri și radio „Sputnik”, o treime din respondenți consideră că UE trebuie să aibă o armată proprie și să nu conteze pe trupele NATO.

La întrebarea „Credeți că Uniunea Europeană trebuie să aibă propria sa armată pentru a-și apăra interesele, sau NATO trebuie să apere țările europene?”, circa 28% din cei intervievați au răspuns că este necesară crearea unei armate proprii a UE pentru apărarea intereselor sale.

Cei mai mulți adepți ai acestei opțiuni sunt în Franța (37%). Aproape jumătate dintre respondenții germani (47%) și britanici (48%) susțin prezența trupelor NATO în țările lor. Totodată, în Germania 36% consideră că pentru apărare sunt importante forțele armate proprii.

Sondajul a fost realizat între 1 și 4 mai 2015 pe un eşantion de 4096 persoane (2005 în Marea Britanie, 1041 în Franța, 1050 în Germania).

Marja de eroare în total pe țară este de +/- 3,1%.

Informații despre proiectul "Sputnik. Мнения":

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a luat start în iulie 2014, având în calitate de partener compania britanică de cercetări „ICM Research”. În cadrul proiectului sunt organizate cu regularitate sondaje de opinie în țările europene și în SUA privind cele mai actuale probleme sociale  și politice. „Sputnik” reprezintă o agenție internaţională de știri și radio, cu centre informaționale multimedia în zeci de țări.

Fluxul de știri
0