Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Voronin a lansat ideea unui guvern de unitate naţională

© Sputnik / Ruslan Sсhalapuda / Accesați arhiva multimediaВладимир Воронин
Владимир Воронин - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova are nevoie de un guvern susţinut de tot Parlamentul, de un guvern de unitate naţională, susţine preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

CHIŞINĂU, 30 iun – Sputnik. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susţine că în actualele circumstanţe dificile în care s-a pomenit Republica Moldova este nevoie de un guvern votat de 101 deputaţi, iar Parlamentul ar trebui să ofere un exemplu de consolidare a societăţii moldoveneşti.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: socialiştii nu vor participa la alianţe în actualul Parlament

Voronin a declarat, marţi, la o conferinţă de presă, că în situaţia actuală nu este atât de important cine va fi candidatul la funcţia de premier. Potrivit lui, contează profesionalismul, experienţa şi onestitatea acestuia, iar un premier susţinut de toţi deputaţii poate fi doar un premier bun şi, totodată, tot Parlamentul va purta răspundere pentru calitatea viitorului guvern.

Liderul comuniştilor a mai opinat că la ora actuală crearea de coaliţii este contraproductivă, deoarece va conduce la dezbinarea legislativului. Voronin a mai spus că guvernul ce urmează să fie învestit nu trebuie să aibă miniştri aflaţi la cheremul unor formaţiuni politice, ci să fie oameni de stat care au la dispoziţie toate pârghiile, dar şi toată răspunderea, pentru gestionarea domeniilor încredinţate.

Fluxul de știri
0