Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În 2015 reuşita la BAC a fost mai mare decât în 2014

© Ministerul EducaţieiMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul candidaţilor care au susţinut examenele de bacalaureat în 2015 este mai mare cu 10 la sută faţă de anul 2014.

CHIŞINĂU, 30 iun – Sputnik. În anul curent, în cadrul sesiunii de bază examenele de bacalaureat au fost susţinute cu succes de 54,14 la sută dintre candidaţi. Informaţia a fost făcută publică, marţi, la o conferinţă de presă, de ministrul în exerciţiu al Educaţiei, Maia Sandu.

Potrivit ministrului, în 2015 numărul celor care au reuşit să susţină bacalaureatul este în creştere comparativ cu anul precedent, când numai 44 la sută dintre candidaţi au reuşit să promoveze aceste examene.

În acest an au participat la BAC 25952 de candidaţi, iar lucrările lor au fost evaluate de 660 de pedagogi.

„Zece pe linie au luat trei elevi, 149 au luat la toate examenele o medie mai mare de nouă, iar 18,85 la sută dintre candidaţi au luat în medie note mai mari de şapte”, a declarat Sandu, menţionând că reuşita medie la BAC în acest an a fost de 5,8.

Sandu a mai spus că se aşteaptă o serie de contestări a notelor acordate. Numărul exact al acestora va fi cunoscut marţi, în a doua jumătate a zilei.

Absolvenţii care au picat la teste sau care, din motive obiective, nu s-au putut prezenta la examene, vor putea încerca să le susţină în perioada 16 – 23 iulie. Examenul la limba şi literatura română în cadrul sesiunii suplimentare va avea loc la 16 iulie, la 17 iulie va urma examenul la limba de instruire, la 20 iulie candidaţii vor susţine examenul la limba străină, la 21 iulie se vor desfăşura probele la disciplinele de profil (matematica, istoria românilor şi istoria universală, sport, arte şi instruirea tehnologică), la 22 iulie va avea loc examenul la disciplina la alegere, iar la 23 iulie — la limba maternă.

 

Fluxul de știri
0