Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nicolae Nogai, condamnat pentru pronunţarea unei hotărâri ilegale

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaАукцион
Аукцион - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Supremă de Justiţie a menţinut în vigoare decizia Curţii de Apel Bălţi în dosarul judecătorului Nicolae Nogai.

CHIŞINĂU, 30 iunie – Sputnik. Judecătorul Nicolae Nogai a fost recunoscut vinovat şi condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare şi privare de dreptul de a ocupa funcţia de judecător timp de 5 ani. 

Magistratul a legalizat neîntemeiat decizia arbitrajului ad-hoc din Sankt-Petersburg privind înstrăinarea mai multor pachete de acţiuni ale BC „Moldova Agroindbank” SA. Hotărârea judecătorului a fost însă anulată de instanţa superioară ca fiind ilegală.

Procurorul General a intentat dosar penal, magistratul fiind învinuit de pronunţarea unei hotărâri contrare legii, soldată cu urmări grave. În aprilie 2014, instanţa de fond l-a achitat pe inculpat. Procurorul General a solicitat strămutarea cauzei la Curtea de Apel Bălți, iar prin sentinţa acestei instanţe, din decembrie 2014, magistratul a fost recunoscut vinovat, fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare şi privare de dreptul de a ocupa funcţia de judecător timp de 5 ani. 

Decizia de condamnare a fost contestată de avocatul  inculpatului la Curtea Supremă de Justiţie, care a declarat recursul avocatului lui Nogai drept inadmisibil, fiind menţinută decizia Curţii de Apel Bălţi.

Decizia este irevocabilă. 

 

 

Fluxul de știri
0