Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM şi PDM chamă tot mai insistent PL-ul la discuţii despre o alianţă

© Sputnik / Captură privesc.euMarian Lupu şi Vlad Filat
Marian Lupu şi Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedinţii PLDM şi PDM, Vlad Filat şi Marian Lupu, au chemat în mod repetat liberalii conduşi de Mihai Ghimpu la negocieri pentru formarea coaliţiilor la nivel local şi central.

CHIŞINĂU, 16 iun – Sputnik. Luni, liderii celor două partide din coaliţia parlamentară minoritară, PDM şi PLDM, s-au întrunit într-o şedinţă la care a fost discutată situaţia postelectorală la nivel local şi realităţile politice la nivel central.

Vlad Filat şi Marian Lupu au spus după şedinţă că cele două partide au convenit să facă alianţe la nivel local şi au îndemnat reprezentanţii altor partide proeuropene să e alăture acestui efort.

Totodată, cei doi politicieni au subliniat importanţa formării unei majorităţi parlamentare cu liberalii şi au adresat în mod repetat o invitaţie către PL să vină la masa de negocieri cu PDM şi PLDM.

Potrivit celor doi lideri politici, la ora actuală nu există nici timp şi nici situaţia nu este de natură să încurajeze tergiversarea. Nici condiţionările lui Mihai Ghimpu nu au fost salutate de liderii celor două partide din coaliţia minoritară. Potrivit lor, dacă liberalii îşi doresc cu adevărat o guvernare proeuropeană, ei ar trebui să se implice pentru a o face posibilă, fără a condiţiona într-un fel sau altul.

Până la ora actuală, liderii PL nu au reacţionat public la invitaţia PLDM şi PDM.

 

Fluxul de știri
0