Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Israelul își va păstra echidistanța față de evenimentele din Ucraina

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaФлаг Израиля
Флаг Израиля - Sputnik Moldova
Abonare
Autorităţile israeliene au fost întotdeauna rezervate în privinţa aprecierii crizei politice interne din Ucraina.

CHIȘINĂU, 29 iunie – Sputnik. Israelul continuă să-și mențină politica de neutralitate față de evenimentele din Ucraina și de neparticipare la campania occidentală de presiune asupra Rusiei, a spus într-un interviu pentru RIA Novosti ex-ministrul de externe al Israelului, Avigdor Lieberman.

Tel-Aviv nu s-a alăturat sancțiunilor antirusești, nu cade sub incidența antisancțiunilor, iar conducerea țării s-a abținut de la bun început de la aprecierea publică a crizei politice interne din Ucraina.

Lieberman a declarat că poziția de neamestec și neutralitate față de evenimentele din Ucraina a fost formulată de ministerul de externe pe timpul când  acesta era condus de el și nu a urmărit scopul de a obține ceva în schimb de la Rusia.

Originar din Moldova, Lieberman a recunoscut că în Israel, unde locuiesc în prezent peste un milion de foști cetățeni sovietici, evenimentele din Ucraina reprezintă un subiect sensibil, devenind cauza unor discuții acute în comunitatea vorbitorilor de limba rusă.

Ex-ministrul de externe Lieberman a numit relațiile dintre FR și țara sa ca fiind „foarte bune”, însă, totodată, el a amintit de momentele problematice și dureroase ale Israelului, una dintre acestea fiind votul regulat al delegațiilor ruse acordat pentru susținerea rezoluțiilor propalestiniene la diferite forumuri internaționale.

 

Fluxul de știri
0