Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întrunire informală a „Parteneriatului Estic” la Minsk

© Sputnik / Сергей Субботин / Accesați arhiva multimediaМИНСК ВИД
МИНСК ВИД - Sputnik Moldova
Abonare
Miniştrii de Externe din ţările membre vor discuta despre perspectivele parteneriatului.

 

CHIŞINĂU, 29 iunie – SPUTNIK. La Minsk se desfăşoară, luni, cea de-a cincea rundă a dialogurilor ministeriale informale ale statelor participante la iniţiativa UE „Parteneriatul Estic”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe din Belarus.

Ţările vor fi reprezentate de miniştrii sau vice-miniştrii Afacerilor Externe şi Mediului. La eveniment vor fi prezenţi comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocieri de extindere a UE, Johannes Hahn, comisarul european pentru Mediu, Afaceri Maritime şi Pescuit, Karmen Vella, secretarul general al Serviciului European de Acţiune Externă, Alain Le Roy, secretarul de stat al Ministerului Protecţiei Mediului şi Dezvoltării Regionale a Letoniei, care prezidează UE,  Guntis Puķītis.

„Pe ordinea de zi a întâlnirii informale a miniştrilor afacerilor externe sunt incluse subiecte privind situaţia actuală şi perspectivele dezvoltării de mai departe a „Parteneriatului Estic”, în contextu

concluziilor celui de-al patrulea summit al acestuia, care s-a desfăşurat la 21-22 mai la Riga”, se menţionează în comunicat.

„Parteneriatul Estic” are ca scop integrarea politică şi economică în UE a Republicii Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova şi Ucraina.

 

Fluxul de știri
0