Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un teolog american avertizează: în SUA creştinii vor fi persecutaţi

© Sputnik / Christian Examiner NewspapersFranklin Graham, predicator, SUA
Franklin Graham, predicator, SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia Curţii Supreme de Justiţie din SUA de a legaliza căsătoriile guy a trezit îngrijorare şi dezamăgire în cercurile creştine şi conservatoare.

CHIŞINĂU, 28 iun – Sputnik. Unul dintre liderii Bisericii evanghelice din SUA, predicatorul şi teologul Franklin Graham, într-un interviu exclusiv pentru Fox Nations, s-a arătat profund dezamăgit de decizia instanţei judecătoreşti supreme din ţara sa, care a autorizat oficierea de către autorităţile de stare civilă americane a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

Graham susţine că este vorba despre o decizie cu urmări grave de lungă durată. Dânsul admite că după cele întâmplate „Dumnezeu ar putea să-şi aducă judecata asupra Americii”.

Referindu-se la creştinii din SUA, Franklin Graham a menţionat că aceştia ar trebui să fie pregătiţi să facă faţă unor eventuale persecuţii ce ar putea să urmeze după decizia Curţii Supreme de Justiţie a SUA.

Potrivit lui Graham, unda verde pe care au primit-o reprezentanţii comunităţii LGBT poate să însemne, în acelaşi timp, o persecuţie contra acelor lideri religioşi care vor refuza să se conformeze deciziei curţii. „Dumnezeu a instituit căsătoria între un bărbat şi o femeie”, a declarat Franklin Graham. Dânsul susţine că nici o instanţă „nu are dreptul să redefinească ceea ce nu a putut să definească”.

La 26 iunie Curtea Supremă de Justiţie din SUA a decis "legalizarea mariajelor între persoanele de cele trei orientări sexuale". Potrivit curţii, persoanele care fac parte din toate cele trei categorii au dreptul constituţional să înregistreze cupluri cu statut de familie.

 

Fluxul de știri
0