Parisul ar putea acorda azil lui Snowden și Assanje

© Sputnik / Yelena PakhomovaДжулиан Ассанж выходит из здания Высокого суда в Лондоне
Джулиан Ассанж выходит из здания Высокого суда в Лондоне - Sputnik Moldova
Abonare
Christiane Taubira, ministrul justiției al Franței, a declarat că decizia privind chestiunea dată este de competența premierului și președintelui țării.

CHIȘINĂU, 26 iunie – Sputnik. Christiane Taubira, ministrul justiției al Franței, a declarat că Parisul ar putea acorda azil politic lui Edward Snowden și Julian Assanje, transmite Sputnik-Moldova cu referire la RIA Novosti.

Postul TV CNN a citat-o pe Taubira care a spus că ea nu se va mira dacă Franța va decide să acorde azil politic celor doi, deoarece există o astfel de posibilitate. Ea a adăugat că decizia respectivă ține de competența premierului și președintelui țării.

Assanje se ascunde din 2012 în ambasada Ecuadorului de la Londra. Atunci el ceruse azil de la autoritățile ecuadoriene, deoarece risca să fie extrădat Statelor Unite de către autoritățile Suediei.

Fostul colaborator al CIA Snowden care a pus la dispoziția mass-media un șir de materiale secrete referitoare la programele de spionaj ale SUA și Marii Britanii a primit azil politic temporar în Rusia.

Fluxul de știri
0