Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La miezul nopţii începe „ziua tăcerii electorale”

© Sputnikalegeri, выборы
alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală atenționează concurenţii electorali şi mass-media că în ziua alegerilor şi cea precedentă ei agitaţia electorală este strict interzisă.

CHIŞINĂU, 26 iunie – Sputnik. Comisia Electorală Centrală atenționează că vineri, 26 iunie, este ultima zi în care concurenții electorali pot face agitație electorală. Potrivit Codului electoral, agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei.

În aceste zile nu se permite desfăşurarea, reflectarea activităţilor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, concurenţii electorali nu pot efectua virări în şi din contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 200 la 400 lei, aplicată persoanei fizice, şi cu 800 la 1000 lei, aplicată candidatului electoral.

 

Fluxul de știri
0