Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Majoritatea narcomanilor din RM sunt tineri

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaРабота экспертного центра Управления на транспорте МВД по ЦФО
Работа экспертного центра Управления на транспорте МВД по ЦФО - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 26 iunie este marcată Ziua Internaţională de Combatere a Narcomaniei.

CHIŞINĂU, 26 iunie – Sputnik. Traficul şi consumul ilicit de droguri constituie o problemă majoră de sănătate publică şi pentru Republica Moldova, prin sporirea morbidităţii şi mortalităţii populaţiei, dar şi o problemă socială, prin facilitarea creşterii infracţiunilor.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în republică a sporit numărul persoanelor consumatoare de droguri luate la evidenţă şi aflate sub supraveghere medicală. Conform Dispensarului Republican de Narcologie  numărul acestora, la 1 iunie, a constituit aproape 10,7 mii, inclusiv 57 adolescenții până la 18 ani. 

Datele denotă şi creşterea, în ultimii ani, a consumului de droguri prin inhalare şi a etnobotanicelor cu efecte halucinogene, iar adolescenţii rămân a fi cei mai vulnerabili la consumul de droguri ilicite.

Tinerii  până la 30 ani, constituie în jur de 95% din persoanele care consumă droguri din curiozitate, pentru senzaţii noi sau din dorinţa să atingă o anumită stare psihică de bine. O problemă în acest sens constituie lipsa de informare şi comunicare. 

 

 

Fluxul de știri
0