Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

NATO poate consolida securitatea Moldovei

© Sputnik / Юрий Сомов / Accesați arhiva multimediaСимвол НАТО в Брюсселе
Символ НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
La reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, care a avut loc la Bruxelles, a fost aprobat pachetul de documente privind asistența pentru consolidarea capacităților de apărare a Republicii Moldova

La  reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, care a avut loc la Bruxelles, a fost aprobat pachetul de documente privind asistența pentru consolidarea capacităților de apărare a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă. El a menționat că Alianța Nord-Atlantică respectă independența și integritatea teritorială a Moldovei.

Noi nu ne vom implica într-un conflict armat, însă trebuie să asigurăm securitatea țărilor noastre. De asemenea noi vom colabora mai strâns cu țările vecine pentru a asigura stabilitatea lor. Noi am  aprobat pachetul de documente privind asistența pentru consolidarea capacităților de apărare, pentru a consolida instituțiile de apărare și securitate din Republica Moldova.

Contactat de Sputnik Moldova, fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale Ion Corobcean a spus că țara noastră trebuie să colaboreze cu NATO domeniul de asigurare a securității atât la nivel legislatgiv, cât și metodologic.

NATO poate consolida securitatea Moldovei

Autor: Cristina Dănuță

În emisie: 25.06.2015

 

Fluxul de știri
0