Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În jur de 2 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la vot

© SputnikИзбирательная урна с гербом Молдавии
Избирательная урна с гербом Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică la vot sunt aşteptaţi în jur de 2 milioane de alegători.

CHIŞINĂU, 25 iunie – Sputnik. În turul doi al alegerilor locale generale la urnele de vot sunt aştepaţi în jur de 1,93 milioane de alegători. Informaţia a fost oferită pentru Sputnik-Moldova de preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) Iurie Ciocan. 

Preşedintele CEC a mai declarat că penrtu turul doi urmează să fie tipărite, de asemenea, 1,93 milioane de buletine de vot. 

Alegătorii care, în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, și-au schimbat domiciliul sau reședința vor putea vota în baza acelorași liste electorale, în secțiile de votare conform reședinței existente la data de 14 iunie. De asemenea, persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani vor putea vota în secțiile de votare conform domiciliului sau reședinței și vor fi incluși în lista electorală suplimentară.

Alegătorii a căror reședință a expirat în această perioadă vor putea vota în secția de votare în raza căreia își au domiciliul. Persoanele care dețin acte de identitate fără cod numeric personal vor putea vota, fiind incluși în lista electorală suplimentară, dacă vor demonstra faptul domicilierii lor în perimetrul secției de votare respective.

În cadrul alegerilor locale generale desfășurate din 14 iunie, în 438 localități din țară au fost aleși primarii. În celelalte 458 localități, nici un candidat la funcția de primar nu a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor ce-au participat la votare. În aceste localităţi la 28 iunie va avea loc turul doi al alegerilor locale. 

În satul Ulmu, raionul Ialoveni și satul Topal, raionul Cimișlia, va avea loc votarea repetată. În prima localitate, din motiv că n-a fost asigurată prezența minimă de 25% din alegători, iar în al doilea caz, că procesul electoral a fost întrerupt.


Fluxul de știri
0