Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Educaţiei a aprobat orarul sesiunii suplimentare

© Sputnik / Сергей Орлов / Accesați arhiva multimediaСдача экзамена
Сдача экзамена - Sputnik Moldova
Abonare
A fost aprobat orarul sesiunii suplimentare pentru absolvenții de gimnaziu și candidații la bacalaureat.

CHIŞINĂU, 25 iunie – Sputnik. Comisia Națională de Examene a aprobat  orarul pentru organizarea și desfășurarea sesiunii suplimentare pentru absolvenții de gimnaziu și candidații la bacalaureat. Examenul repetat este organizat pentru candidații care, din motive obiective, nu s-au prezentat la sesiunea de bază și cei care nu au luat note de trecere. 

Pentru a putea participa la sesiunea suplimentară candidații la bacalaureat trebuie să depună o cerere la Centrul de Bacalaureat în care au susținut examenele.

Sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu va avea loc în perioada 1-6 iulie.  Pe data de 1 iulie va fi organizat examenul la Limba română pentru  alolingvi, pe 2 iulie – la Matematică, pe 3 iulie – la limba de instruire, iar pe  6 iulie – la Istoria românilor și universală. 

În cazul candidaților la bacalaureat, sesiunea suplimentară va fi organizată în perioada 16-23 iulie. Pe data de 16 iulie candidații vor susține examenul la Limba și Literatura română pentru alolingvi, pe 17 iulie – la limba de instruire, pe 20 iulie – la limba străină, pe 21 iulie – la disciplina de profil, pe 22 iulie – la disciplina la solicitare. 

Ultimul examen din sesiunea suplimentară de bacalaureat — limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari,  va fi organizat pe data de 23 iulie.  

 

Fluxul de știri
0