Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul copiilor cu tulburări de limbaj este în creștere

© Sputnik / Раду ПрокаДети
Дети - Sputnik Moldova
Abonare
20 la sută dintre micuţi au tulburări de limbaj.

CHIŞINĂU, 25 iunie – Sputnik. Potrivit Ministerului Sănătății, anul trecut au fost înregistrați aproape 20 la sută dintre copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani cu defecte de vorbire. 

“În 2013 a fost revăzut manualul de diagnostică și statistică a afecțiunilor mentale și a fost creată o rubrică aparte — tulburări de limbaj. Până acuma noi, însă, tulburările de limbaj le asociam cu diferite stări. Aceasta ar putea să fie o cauză pentru care numărul copiilor cu defecte de vorbire a crescut”, a declarat pentru Studio „Sputnik-Moldova”, directorul Centrului de Intervenție Precoce (CIP) “Voinicel”, Ivan Puiu.

Dacă până nu demult părinții nu aveau dreptul să se adreseze cu copilul la logoped până la vârsta de 3 ani, acum, Puiu spune că, “serviciile logopedice sunt recomandate chiar și de la primele zile de viață”. 

Potrivit sursei, “în țara noastră sunt foarte puțini logopezi profesioniști, întrucât studiile pe care le fac ei se bazează mai mult pe teorie”.

Doar în prima jumătate a anului curent la CIP au fost examinați și diagnosticați aproape 143 de copii de până la 3 ani cu tulburări de limbaj.


Fluxul de știri
0