Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întîlnirea lui Osipov şi Rogozin la Moscova: ce au discutat oficialii?

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaЗдание Дома Правительства Российской Федерации
Здание Дома Правительства Российской Федерации - Sputnik Moldova
Abonare
Principala temă a discuţiilor la Moscova dintre Dmitrii Rogozin şi Victor Osipov a fost comerţul moldo-rus.

CHIŞINĂU, 24 iun – Sputnik. Viceprim-ministrul în exerciţiu al Republicii Moldova, Victor Osipov, s-a întâlnit astăzi la Moscova cu Vicepreşedintele Guvernului Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, a anunţat serviciul de presă al Guvernului.

Întrevederea a avut loc în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică. La întrevedere au mai participat reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor de profil din cele două țări, a anunţat sursa oficială.

Subiectul prioritar al întrevederii lui Victor Osipov cu Dmitri Rogozin  a fost „înlăturarea barierelor în comerţul bilateral, dezvoltarea şi extinderea cooperării în sectorul agroindustrial, colaborarea în domeniile energetic şi transporturi, precum şi în sfera social-umanitară”, iar „partea moldovenească a subliniat importanţa intensificării dialogului în vederea eliminării restricţiilor tarifare şi netarifare aplicate de Federaţia Rusă la importul mai multor categorii de mărfuri de origine moldovenească”, a menţionat sursa într-un comunicat.

Potrivit informaţiei oficiale, partea rusă şi-a exprimat disponibilitatea pentru a identifica soluţii la problemele existente, în special la exportul băuturilor alcoolice, producţiei pomi-legumicole procesate, producţiei de origine vegetală şi animală pe piaţa rusă.

Cei doi oficiali au mai convenit asupra colaborării şi în alte domenii cum ar fi sfera energetică, protecţia socială a cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi la muncă în Federaţia Rusă, reglementarea transnistreană, inclusiv situaţia social-economică din regiune, precum şi perspectivele procesului de negocieri în formatul 5+2.

 

Fluxul de știri
0