Bruxelles și Ulan-Ude ca două concepții ale securității

© SputnikОбострение санкций
Обострение санкций - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Când un stat suveran simte îndreptate asupra sa sancțiuni economice fără sfârșit, acest lucru provoacă inevitabil reacții respective.

Aleksandr Hrolenko, comentator AIȘ „Rossia segodnea”

În aceeași zi, 24 iunie, și-au început lucrările consiliul miniștrilor de externe ale țărilor NATO la Bruxelles, la care participă 28 de state, și cea de-a IV întrunire internațională de la Ulan-Ude a înalților reprezentanți în problemele securității sub egida Consiliului de securitate al Rusiei, la care participă 70 de state. Două evenimente internaționale paralele scot în relief diferitele puncte de vedere ale SUA și FR asupra cosmonomiei și sistemului mondial de securitate.

Cei de la Bruxelles intenționează să analizeze documentul secret al NATO cu privire la potențialul nuclear al Rusiei (motivul a fost declarația recentă a lui Putin despre completarea arsenalului rus cu patruzeci de rachete intercontinentale noi) și să stabilească noi măsuri de „potolire a Rusiei”.

Cei de la Ulan-Ude continuă, într-un format foarte deschis, să construiască un sistem de securitate comun, în afara blocului, ținând cont de întregul spectru al amenințărilor actuale.

Sursa: RIA Novosti

 

Fluxul de știri
0