Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia gata să ofere asistenţă RM cu privire la neutralitate

© Sputnik / Rodion ProcaMoldova
Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, a discutat cu Ambasadorul Federației Ruse în RM, Farit Muhametșin, despre statutul de neutralitate al Moldovei.

CHIŞINĂU, 24 iunie – Sputnik.  Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

„Întrevederea a avut loc în contextul activității grupului de lucru pentru analizarea aspectelor juridico-constituţionale şi elaborarea proiectului de lege privind statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova”, anunţă Parlamentul.

Vicepreședintele Parlamentului a declarat că unul dintre obiectivele grupului de lucru este studierea unor concepte și practici internaționale referitoare la statutul de neutralitate permanentă, precum și a unor modele de neutralitate existente în Europa și spațiul CSI. 

Potrivit lui Vitiuc, „consolidarea statutului de neutralitate a Republicii Moldova printr-o lege, care ar stipula principiile consolidării interne și externe a neutralității țării noastre, are drept scop să contribuie la concilierea societății moldovenești și să devină unul dintre principalii piloni pe calea soluționării problemei transnistrene, iar recunoașterea neutralității Republicii Moldova de către actorii internaționali va aduce un echilibru social în țară”.

Ambasadorul Federației Ruse s-a arătat disponibil să acorde, în limita competenței, asistență la nivel de experți grupului de lucru vizat.

Vicepreședintele Parlamentului a avut o întrevedere similară cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan.


Fluxul de știri
0