Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

APCE va reexamina pe 24 iunie împuternicirile delegației ruse

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaУчастие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ
Участие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ - Sputnik Moldova
Abonare
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei revine a doua oară în ultimele trei luni la subiectul împuternicirilor delegației ruse.

 

Cristina Luna-Rodrigues.  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) revine a doua oară în ultimele trei luni la tema împuternicirilor delegației ruse.

La sfârșitul linii ianuarie anul curent APCE a adoptat o rezoluție prin care, din cauza situației din Ucraina, a privat delegația rusă până în aprilie de dreptul de veto, dreptul de a participa la ședințele organelor statutare și de posibilitatea de a participa la activitatea de monitorizare în cadrul Adunării. Drept răspuns la aceasta, delegația rusă a părăsit  APCE până la sfârșitul anului 2015. La sesiunea din aprilie  comisia de monitorizare  a revenit la această chestiune și a luat act de lipsa progresului de la ultimul moment (rezoluția din ianuarie). A fost luată decizia de a amâna examinarea chestiunii împuternicirilor delegației FR pe luna iunie.

După rezoluția din ianuarie, delegația FR poate doar să asiste la ședințele APCE, să ia cuvântul la ședințele plenare, la ședințele comisiilor. În caz că dorește, poate să convoace conferințe de presă, să pregătească și să publice documente, să introducă în ele opinii aparte.

Sursa: RIA Novosti

 

Fluxul de știri
0