Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE îi cere Kievului statut special permanent pentru Donbass

© Sputnik / Александр Максименко / Accesați arhiva multimediaМитинг у здания Верховной Рады в Киеве
Митинг у здания Верховной Рады в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii UE susţin ideea acordării unui statut special permanent Donbass-ului. Totodată, la ora actuală subiectul este discutat doar la nivel de principiu.

CHIŞINĂU, 24 iun – Sputnik. Reprezentanţii Uniunii Europene încearcă să convingă Kievul să acorde Donbassului statut special permanent, dar nu doar pe trei ani, aşa cum propun unii factori politici ucraineni, informează RIA Novosti cu referire la „Ucrainskaia Pravda”.

La un statut special permanent pentru Donbass s-a referit comisarul european, Johannes Hahn, în timpul vizitei sale recente în Ucraina. Informaţie a fost confirmată de adjunctul comitetului pentru afaceri externe al Radei Supreme, Ivanna Klympush-Tsintsadze.

„Europenii ne cer să propunem o strategie pentru un statut special pentru Donbass. Şi ca acest statut să fie nu limitat la trei ani, dar să funcţioneze în bază permanentă”, — a spus ea.

 

Fluxul de știri
0