Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Închisoare pentru un militar care şi-a bătut colegii

© Sputnik / Rodion ProcaArmata naţională
Armata naţională - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorii verifică respectarea drepturilor militarilor din Forţele Armate.

CHIŞINĂU, 24 iunie – Sputnik. Un militar al Armatei Naţionale a fost condamnat pentru aplicarea violenţei faţă de şase militari din subordine.

Procuratura Militară Chişinău a demonstrat prin probe că, în intervalul lunilor martie – aprilie, sergentul inferior al Bazei militare de instruire a Armatei Naţionale a aplicat forţa fizică faţă de şase militari din subordine, cauzându-le vătămări corporale. 

Prin sentinţa Judecătoriei Militare, inculpatul a fost condamnat la 5 ani închisoare cu suspendare. Sentinţa este cu drept de atac.

În perioada aprilie – mai, Procuratura militară Chişinău a efectuat controale privind prevenirea traumatismului şi respectarea drepturilor militarilor serviciului în termen al Bazei militare de instruire a Armatei Naţionale.

În carul controalelor au fost stabilite cazuri de aplicare a forţei fizice faţă de militari, majoritatea cazurilor fiind cunoscute persoanelor cu funcţii de răspundere din cadrul unităţii militare, însă despre care fapte nu a fost sesizată Procuratura militară Chişinău.

Astfel, urmare a intervenţiei procurorilor militari, au fost pornite urmăriri penale pe mai multe infracţiuni. 

 

Fluxul de știri
0