Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victor Osipov și Dmitrii Rogozin vor avea o întrevedere la Moscova

© facebook.com/osipov.victorVictor Osipov Виктор Осипов
Victor Osipov Виктор Осипов - Sputnik Moldova
Abonare
Nicolae Afanas: Compromisul este singura cale de a soluționa problemele

Copreședinții Comisiei moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, vicepremeirul interimar al Republicii Moldova Victor Osipov și vicepremierul rus Dmitri Rogozin vor avea o întrevedere în data de 24 iunie, la Moscova. Părțile deocamdată nu au comentat agenda întrevederii, totuși Victor Osipov a menționat că vor discuta depre un set întreg de probleme de ordin comercial-economic. Solicitat de Sputnik Moldova, șeful catedrei Relaţii Internaţionalede la Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova, Nicolae Afanas, amenționat că aceste întrevedere de rang înalt vorbesc despre relațiile dintre Moldova și Federația Rusă. Mai mult decât atât expertul susține că va fi pusă în discuție și problema transnistreană.

Victor Osipov a declarat pentru mass media națională că se va discuta și  despre reluarea ședințelor comisiei interguvernamentale moldo-ruse, care nu s-au mai desfășurat din toamna anului 2013. Expertul Nicolae Afanas consider că reluarea activității acestei comisii ar putea fi o pierdere de timp.

Victor Osipov și Dmitrii Rogozin vor avea o întrevedere în data de 24 iunie, la Moscova

Autor: Cristina Dănuță

În emisie: 23.06.2015

 

Fluxul de știri
0