Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zinaida Greceanîi îl cheamă pe Dorin Chirtoacă la dezbateri în PMAN

© SputnikZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul socialiştilor la funcţia de primar al capitalei, Zinaida Greceanîi, l-a invitat pe contracandidatul său, liberalul Dorin Chirtoacă, la o dezbatere publică chiar în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Greceanîi a propus ca discuţiile să se axeze pe programele de dezvoltare a Chişinăului.

CHIŞINĂU, 23 iun – Sputnik. Candidatul PSRM la funcţia de primar al Chişinăului, Zinaida Greceanîi, l-a invitat pe contracandidatul său în turul doi al alegerilor locale, liberalul Dorin Chirtoacă, la dezbateri publice în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
Greceanîi i-a propus lui Chirtoacă să se întîlnească în cadrul unor dezbateri publice joi, 25 iunie, la ora 11.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Invitaţia a fost făcută marţi în cadrul unei conferinţe de presă. Greceanîi a mai menţionat că la dezbateri, alături de candidaţii la funcţia de primar, trebuie să participe şi consilierii municipali nou aleşi.

Candidatul socialiştilor a propus şi o agendă pentru aceste dezbateri. Subiectele ce ar urma să fie abordate sunt
— Prezentarea succintă a programelor candidaților și echipelor de consilieri;
— Politica de cadre în Primăria mun. Chișinău;
— Procesul decizional în cadrul Primăriei, subdiviziunilor și întreprinderilor municipale;
— Planificarea și realizarea bugetului municipal;
— Planul urbanistic general, planurile zonale,  planul de relansare și dezvoltare economică a municipiului – existența documentelor de dezvoltare strategică și implementarea acestora. Situația curentă cu privire la dezvoltarea întreprinderilor municipale;
— Gestiunea, valorificarea și înstrăinarea patrimoniului municipal;
— Achizițiile publice  în cadrul Primăriei, a subdiviziunilor și întreprinderilor municipale;
— Reparația drumurilor și trotuarelor, amenajarea parcărilor;    
— Gestiunea fondului locativ. Sectorul termoenergetic;
— Infrastructura transportului public urban;  
— Protecția socială a populației, susținerea tinerilor;
— Educația și sănătatea;
— Protejarea monumentelor de arhitectură;
— Valorificarea parcurilor și a spațiilor verzi, a terenurilor acestora adiacente a  acestora, precum și a terenurilor intracartier destinate odihnei și agrementului locuitorilor Chișinăului;
— Valorificarea potențialului investițional și a atractivității turistice a municipiului.

Zinaida Greceanîi a propus şi un regulament pentru dezbaterile cu Chirtoacă, şi anume: „Echipele prezintă viziunea lor cu privire la subiectele menționate mai sus – pînă la 3 minute. După prezentări, fiecare echipă va acorda celeilalte echipe cîte o întrebare la subiectele menționate, răspunsul pînă la 2 minute. Timpii de răspuns și subiectele acordate pot fi extinse conform înțelegerilor. Moderator se propune o persoană neutră, conform înțelegerii prealabile”.

Până la această oră Dorin Chirtoacă nu a confirmat dacă acceptă sau nu această invitaţie la dezbateri publice.

 

Fluxul de știri
0