Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Marți intră în vigoare decizia UE cu privire la sancțiunile contra FR

© Sputnik / Владимир Сергеев / Accesați arhiva multimediaФлаги России, ЕС, Франции и герб Ниццы на набережной Ниццы
Флаги России, ЕС, Франции и герб Ниццы на набережной Ниццы - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia cu privire la prelungirea sancțiunilor sectoriale ale UE a fost adoptată luni fără dezbateri.

 

CHIȘINĂU, 23 iunie – Sputnik. Potrivit serviciului de presă al Consiliului UE, marți, după publicarea în monitorul oficial al UE, va intra în vigoare decizia UE cu privire la prelungirea sancțiunilor economice împotriva Rusiei până la 31 ianuarie 2016, transmite Sputnik-Moldova cu referire la RIA Novosti.

Federica Mogherini, șefa diplomației UE, comentând procedura de adoptare a prelungirii sancțiunilor contra FR, a menționat luni că a fost vorba de o „urmare firească a deciziei” adoptată în martie de către țările UE, regimul de sancționare fiind legat de îndeplinirea întocmai a acordurilor de la Minsk.

Nu există nici un fel de modificări, este vorba de o prelungire tehnică a măsurilor existente.

Dorind să atenueze efectul politic al acestei prelungiri, Mogherini a declarat că „acest lucru nu înseamnă că din partea noastră nu există încercări de a ameliora relațiile cu Rusia. Există multe chestiuni în regiune la care noi lucrăm împreună cu Rusia, mai curând în mod constructiv”.

MAE al FR a declarat luni că Moscova este profund dezamăgită de decizia UE, menționând  că cei de la Bruxelles trec intenționat sub tăcere faptul că prelungirea sancțiunilor contra FR va antrena pierderea a sute de mii, ba chiar și a milioane de locuri de muncă pentru europeni.

 

Fluxul de știri
0