Miniștrii de externe ai „cvartetului normand” se vor întâlni la Paris

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaПереговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске
Переговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi miniștrii de externe ai „cvartetului normand” vor discuta despre asistența îndeplinirii acordurilor de la Minsk.

CHIȘINĂU, 23 iunie – Sputnik. Marți, la Paris va avea loc întâlnirea miniștrilor de externe ai „cvartetului normand” la care părțile dor discuta despre asistența ce urmează a fi acordată îndeplinirii acordurilor de la Minsk privind reglementarea crizei din Ucraina prin intermediul unui grup de contact, precum și despre dezvoltarea unui dialog direct dintre Kiev și autoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk, transmite Sputnik-Moldova cu referire la RIA Novosti.

Luni, în contextul viitoarelor negocieri „normande”, Vladimir Putin, președintele FR, a avut o convorbire telefonică cu liderul Franței, Francois Hollande, și cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Conform informației serviciului de presă de la Kremlin, a „avut loc un schimb de opinii referitor la situația de criză din sud-estul Ucrainei și la derularea realizării acordurilor de la Minsk din 12 februarie 2015. În special, a fost expus un șir întreg de raționamente în contextul întâlnirii planificate din 23 iunie de la Paris a „cvartetului normand” (Rusia, Germania, Franța, Ucraina) la nivelul miniștrilor de externe și al ședințelor ulterioare de la Minsk ale grupului de contact, în subgrupuri de lucru de profil.

 

 

Fluxul de știri
0