Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Circa 40% dintre tinerii japonezi nu-şi caută "jumătatea"

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaЮкари Накано (Япония) заняла второе место в "Кубке России"
Юкари Накано (Япония) заняла второе место в Кубке России - Sputnik Moldova
Abonare
Îmbătrânirea populaţiei şi reducerea natalităţii reprezintă probleme social-economice serioase pentru Japonia.

CHIŞINĂU, 23 iun – Sputnik. Luni guvernul nipon a publicat „Cartea albă a problemelor privind scăderea natalităţii”, informează RIA Novosti. Documentul arată, printre altele, că peste 37 la sută dintre tinerii japonezi nu doresc să aibă o pereche.

Aceste date au fost relevate de un sondaj desfăşurat pe un eşantion de 7 mii de tineri cu vârstele cuprinse între 20 şi 39 de ani. Studiul mai arată că peste 60 la sută dintre japonezii necăsătoriţi şi-ar dori să-şi găsească jumătatea. În acelaşi timp, 37,6 la sută au spus că nu au această dorinţă, iar 28,8 la sută dintre respondenţi au spus că la moment nu se află într-o relaţie. Dintre aceştia, 39,1 la sută de fete au declarat că nici nu îşi doresc acest lucru. Printre băieţi, acest indicator este mai mic – 36,2 la sută.

Majoritatea celor intervievaţi, răspunzând la întrebarea privind motivul, au spus că „dragostea este problematică” – 46,2 la sută. Al doilea răspuns ca număr de opţiuni a fost „deoarece doresc să mă ocup de hobby-ul meu” – 45,1 la sută. Pe locul trei a fost răspunsul „deoarece vreau să mă ocup de serviciu sau de învăţătură” – 32,9 la sută.

 

 

 

Fluxul de știri
0