Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Şeful unui birou asociat de avocaţi a fost încătuşat. Care este cauza?

© SputnikCătuşe
Cătuşe - Sputnik Moldova
Abonare
Încă un avocat din Republica Moldova a fost reţinut de oamenii legii pentru fapte de corupţie.

CHIŞINĂU, 23 iun – Sputnik. Şeful unui birou asociat de avocaţi a fost reţinut în flagrant pentru estorcarea unei sume de 135000 lei, a anunţat serviciul de presă al MAI.

La operaţiunea de reţinere au participat ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI şi colaboratorii Procuraturii Anticorupţie.

Reţinerea a avut loc în flagrant chiar în biroul avocatului, în timp ce acesta primea banii. Şeful biroului asociat de avocaţi din municipiul Chişinău ar fi estorcat 135000 lei de la o persoană cercetată penal pentru trafic de copii. Conform informaţiei din dosar, avocatul urma să influenţeze organul de urmărire penală din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI, pentru ca persoana de la care estorca banii să nu fie urmărită penal.

Bănuitul este reţinut pentru 72 de ore. Acestuia i se incriminează trafic de influenţă şi riscă 7 ani de privaţiune de libertate.

 

Fluxul de știri
0