Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rușii și ucrainenii se percep negativ

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaПамятник дружбе Украины и России в одном из парков Керчи.
Памятник дружбе Украины и России в одном из парков Керчи. - Sputnik Moldova
Abonare
Sondajul comun a fost realizat de către cercetătorii de la „Levada-Țentr” din Rusia și cei de la Institutul Internațional de Sociologie din Kiev.

CHIȘINĂU, 22 iunie – Sputnik. Mai bine de jumătate din locuitorii Rusiei (59%) și ai Ucrainei (56%) manifestă o atitudine negativă unii față de alții, transmite RIA Novosti.

Deja în ianuarie 2014 rușii care manifestau o atitudine negativă față de Ucraina constituiau 26%. Numărul ucrainenilor cu percepere negativă a rușilor constituia doar 13%. Totodată, 78% din ucraineni aveau o atitudine „foarte bună” sau „bună” față de ruși, în timp ce 66% din cetățenii ruși erau predispuși pozitiv față de ucraineni.

Pe de  altă parte, mai mult de jumătate din ruși (54%) consideră că relațiile dintre cele două țări trebuie să se dezvolte în regimul frontierelor deschise, fără vize și fără vămi. Asemenea poziție este împărtășită de 46% din ucraineni. Iar 10% din respondenții ruși și 2% din cei ucraineni sunt de părerea că țările lor trebuie să se unească într-un stat comun.

Fluxul de știri
0