Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: apărarea Patriei i-a unit și-i va uni pe ruși

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент России Владимир Путин вручил грамоты о присвоении звания "Город воинской славы"
Президент России Владимир Путин вручил грамоты о присвоении звания Город воинской славы - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin, președintele FR, vede în patriotism „chezășia viitoarelor victorii”.

CHIȘINĂU, 22 iunie – Sputnik. Năzuința de a-și apăra țara cu prețul propriei vieți i-a unit pe oameni în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, iar amintirea acelor vremuri trebuie să-i unească astăzi pe toți. A declarat Președintele Putin la ceremonia de acordare a titlului de „Oraș al gloriei militare”.

Potrivit liderului de la Kremlin, conferirea acestui înalt titlu  este justificată nu numai de istorie, ci și de „legătura genetică cu acei oameni pe care îi considerăm eroi”.

„Aceste localități au fost apărate nu numai de cei care locuiau în acea perioadă acolo. Pentru aceste localități și-au dat viața cetățeni din întreaga Uniune Sovietică. Anume acest lucru ne-a unit în anii tragici ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, lucru ce ne unește astăzi și care ne va uni întotdeauna în viitor. Aceasta este chezășia viitoarelor noastre victorii”, a spus Putin, citat de RIA Novosti.

Fluxul de știri
0