Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputaţii moldoveni participă la sesiunea de vară a APCE

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Trecere la banca de fotografiiУчастие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ
Участие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a APCE.

CHIŞINĂU, 22 iunie – Sputnik. Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc la Strasbourg, în perioada 22-26 iunie.

Din componența delegației conduse de vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, fac parte deputații Violeta Ivanov, Valeriu Ghilețchi și Andrei Neguța.

Pe ordinea de zi a sesiunii de vară a APCE figurează dezbateri privind alegerile parlamentare din Turcia, funcționarea instituțiilor democratice în Azerbaidjan, aplicarea Rezoluției APCE de către Ungaria, sporirea nivelului de transparență a proprietarilor mass-media, formarea unui nou model social european, prevenirea neorasismului. APCE va adopta o serie de recomandări și rezoluții pe marginea acestor subiecte.    

În prima zi a sesiunii va avea loc ceremonia celei de-a 60-a aniversări a Premiului Europei, care este cea mai înaltă distincție acordată orașelor din Europa pentru acțiunile de promovare a valorilor europene. Deținătoarele din acest an ale Premiului Europei sunt orașele Dresda din Germania și Vara din Suedia.

Potrivit agendei, Ministrul Afacerilor Externe din Bosnia și Herzegovina, Igor Crnadak, Președintele Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei va prezenta o comunicare în cadrul sesiunii APCE, iar Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland va răspunde la întrebările parlamentarilor. Totodată, vor mai adresa mesaje plenului APCE Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, Președintele Maltei, Marie Louise Coleiro Preca, Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras.

 

Fluxul de știri
0