Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Campania de combatere a torturii, în Moldova

© Fotolia / Warren GoldswainDomestic violence
Domestic violence - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 22-30 iunie, Oficiul Avocatului Poporului va desfăşura o Campanie de combatere a torturii.

CHIŞINĂU, 22 iunie – Sputnik. De Ziua Internaţională de Susţinere a Victimelor Torturii, Oficiul Avocatului Poporului desfăşoară Campania de combatere a torturii.

Campania va avea loc în perioada 22-30 iunie. Angajaţii reprezentanţelor Oficiului Avocatului Poporului vor ţine prelegeri la Inspectoratele de Poliţie din Ceadâr Lunga, Taraclia şi Comrat, Penitenciarele din Taraclia şi Cahul. 

Pe data de 26 iunie, de  Ziua Internaţională de Susţinere a Victimelor Torturii, Instituţia Ombudsmanului va organiza o masă rotundă cu participarea conducerii DIP, şefilor de penitenciare din ţară, reprezentanţilor Procuraturii Generale. 

Sloganul Zilei Internaţionale de Susţinere a Victimelor Torturii din  anul curent este „Reabilitarea este un drept!”. 

În Republica Moldova, Mecanismul Naţional de Prevenire a Torturii (MNPT) a fost instituit în anul 2007. De la începutul  funcţionării MNPT au fost efectuate peste 1000 de vizite în locurile unde sunt deţinute ori pot fi deţinute persoane private de libertate, aceste vizite având drept scop prevenirea relelor tratamente şi înaintarea de recomandări menite de a ameliora situaţia persoanelor aflate în custodia statului. 


Fluxul de știri
0