Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

UE va prelungi sancțiunile față de FR

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaПредставительство Европейского Союза в России
Представительство Европейского Союза в России - Sputnik Moldova
Abonare
Măsurile restrictive vor fi valabile până la 31 ianuarie 2016.

Aleksandr Șișlo

Decizia Consiliului Uniunii Europene cu privire la sancțiunile economice aplicate de UE împotriva Rusiei va intra în vigoare pe 23 iunie după ce va fi publicată în aceeași zi în monitorul oficial al UE, transmite RIA Novosti cu referire la  serviciul de presă al Consiliului UE.

Miniștrii de externe ai țărilor UE au prelungit luni termenul de aplicare a sancțiunilor împotriva FR până la 31 ianuarie 2016, aprobând amendamentele respective la decizia UE cu privire la măsurile restrictive sectoriale față de Rusia.

Reprezentanții permanenți ai țărilor-membre UE au convenit asupra prelungirii sancțiunilor în cadrul ședinței din 17 iunie, iar luni miniștrii de externe, la ședința de la Luxemburg, au aprobat această decizie care e fost inclusă în categoria punctului „A” ceea ce înseamnă că se adoptă la ședință fără dezbateri suplimentare.

Cum au fost introduse sancțiunile împotriva politicienilor, oamenilor de afaceri și companiilor din FR

Pe data de 1 august 2014 UE a introdus sancțiunile economice împotriva FR pe care le-a extins în septembrie. A fost introdus embargoul la noile contacte de import și export din UE în FR a armamentului, precum și a mărfurilor și tehnologiilor cu destinație dublă.

Sub incidența interdicției s-au pomenit băncile de stat și ramura petrolieră  din FR. Investitorilor străini li se interzice  să acorde noi credite pentru cele mai mari cinci instituții financiare – „Sberbank”, BTI, „Gazprombank”, „Rosselhozbank” și „Vneșeconombank” – pe un termen mai mare de 30 de zile, precum și să cumpere acțiunile și obligațiunile acestor din noile emisii cu termenul de circulație mai mare de 30 de zile.

Sancțiunile prevăd accesul limitat la piața de capital a UE pentru un șir de companii rusești, printre care „Rossnefti”, „Transnefti” și „Gazpromnefti”. Sancțiunile impuse de UE vizează, de asemenea, sectorul apărării al FR și interzice companiilor europene să livreze produse cu dublă destinație pentru nouă companii rusești.

UE a introdus aceste sancțiuni din cauza poziției Rusiei față de Ucraina. Totodată, la summitul G-7 din Bavaria, a fost adoptată decizia de a continua acțiunea sancțiunilor impuse Rusiei. În același timp, SUA examinează posibilitatea de a introduce noi interdicții.

Sursa: RIA Novosti

Fluxul de știri
0