Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Washingtonul, îngrijorat de influenţa Rusiei asupra Greciei

© Sputnik / RTAlexis Tsipras
Alexis Tsipras - Sputnik Moldova
Abonare
Influenţa tot mai evidentă a Rusiei asupra Greciei deranjează Washingtonul, scrie presa occidentală. Publicaţia Financil Times a subliniat că relaţiile dintre Moscova şi Atena devin mai strânse ppe măsură ce degrdează raporturile Greciei cu creditorii săi externi.

CHIŞINĂU, 22 iun – Sputnik. SUA sunt îngrijorate de urmările politice ale crizei economice din Grecia şi de posibila creştere a influenţei ruseşti asupra acestei ţări – membru al NATO, scrie RIA Novosti cu referire la un material publicat duminică în ziarul Financial Times.

„Îngrijorările constau în faptul că instabilitatea economică continuă, care se poate finaliza cu un default, va aprofunda ostilitatea politică a electoratului grec în raport cu restul Europei, ceea ce va deschide pentru Rusia posibilitatea de a-şi spori influenţa în această ţară”, — scrie ziarul.

Potrivit lui Sebastian Mallabi, colaboratorul ştiinţific  al Consiliului american pentru afaceri externe, citat de Financial Times, o asemenea întorsătură a situaţiei va servi pentru Rusia un „cadou geopolitic”.

Vizita prim-ministrului grec, Alexis Tsipras, la Sankt Petersburg, conform informaţiei publicaţiei, a demonstrat „legăturile politice” existente dintre guvernul grec şi Vladimir Putin, dar a arătat, de asemenea, intenţiile Greciei de a apela la Moscova în acele perioade, în special când divergenţele cu creditorii se acutizează.

În decursul câtorva luni, potrivit ziarului, administraţia preşedintelui american, Barack Obama, s-a adresat Germaniei şi altor membri ai Uniunii Europene cu rugămintea insistentă de a găsi o soluţie pentru problema grecească. În afară de problemele economice a fost discutată poziţia UE în conflictul ucrainean.

 

Fluxul de știri
0