Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pentagonul se pregăteşte de o confruntare de durată cu Rusia

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПентагон, Pentagon, SUA
Пентагон, Pentagon, SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea "Pentagonului" este sigură de faptul că între Occident şi Rusia relaţiile de confruntare ar putea să dureze. Intenţia Moscovei de a-şi fortifica arsenalul nuclear i-a făcut pe liderii occidentali din domeniul militar să purceadă la analize profunde şi prudente.

CHIŞINĂU, 22 iun – Sputnik. Ministrul apărării SUA, Ashton Carter, citat de Reuters, este de părere că SUA şi aliaţii săi din NATO, pe de o parte şi Moscova, pe de altă parte, ar putea să se confrunte şi după ce preşedintele FR, Vladimir Putin, va pleca din funcţia sa.

„Schimbările despre care vorbesc sunt bazate pe aşteptările că Rusia ar putea să nu se schimbe nici sub conducerea lui Vladimir Putin şi nici pe viitor”, — transmite agenţia, citându-l pe şeful Pentagonului, care se află într-un turneu în Europa.

La mijlocul săptămânii, la Bruxelles se vor aduna miniştrii apărării ţărilor alianţei, care vor analiza un oarecare document secret, pregătit de comandamentul NATO. Alianţa militară occidentală intenţionează să analizeze atent posibilităţile reale ale potenţialului nuclear al Moscovei.

Motivul convocării acestei reuniuni pare a fi declaraţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, despre faptul că ţara sa planifică să-şi consolideze în timpul apropiat arsenalul nuclear cu 40 de rachete balistice intercontinentale noi, capabile să depăşească chiar şi cele mai performante sisteme de apărare antirachetă.

 

Fluxul de știri
0