Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Bălţi au fost comemoraţi 74 de ani de la începutul MRPA

© SputnikRenato Usatâi
Renato Usatâi - Sputnik Moldova
Abonare
În dimineaţa zilei de luni primarul ales al municipiului Bălţi a participat la comemorarea celor 74 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

CHIŞINĂU, 22 iunie – Sputnik. Primarul ales al municipiului Bălţi, Renato Usatâi, a participat în dimineaţa zilei de luni la Bălţi la un eveniment de comemorare a celor 74 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (MRAP), când Germania fascistă a atacat URSS. 

Acţiunea a avut loc la Memorialul Gloriei Militare din Bălţi, la ora 3.45 minute. 

„Astăzi suntem datori să păstrăm Pacea. Acum 74 de ani a început MRAP, care a luat vieţile a milioane de oameni ”, a declarat Usatâi. 

La 22 iunie 1941, ora 4.00, armata germană a atacat prin surprindere  URSS. Operaţiunea Barbarossa a fost numele de cod secret acoperitor folosit de conducerea Germaniei naziste pentru operația militară de invadare a Uniunii Sovietice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Eșecul Operațiunii Barbarossa a dus, în cele din urmă, la înfrângerea Germaniei naziste, fiind un punct de cotitură pentru soarta celui de Al Treilea Reich condus de Adolf Hitler. 


Fluxul de știri
0