Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezbateri în Parlament asupra modificărilor la Codul audiovizualului

Abonare
Deputaţii organizează audieri publice asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului.

CHIŞINĂU, 22 iunie – Sputnik. Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media va organiza luni  audieri publice asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului.

Autorul acestui proiect de lege este Guvernul. Documentul se referă la asigurarea cadrului legal pentru implementarea televiziunii digitale terestre. 

Audierile vor avea loc, la ora 13.00, în Sala de conferințe a Ministerului Agriculturii.

Din 17 iunie, Moldova a început tranziţia la televiziunea digitală terestră. Acest lucru are loc în conformitate cu obligațiile asumate de către Republica Moldova prin semnarea Acordului regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră “Geneva-2006”.

Începând cu 17 iunie, canalele TV în format analogic nu vor beneficia de protecţie în caz de perturbaţii cauzate de canalele TV care transmit în format digital, iar în cazul perturbaţiilor create televiziunilor de tip digital de către canalele de televiziune analogică terestră, acestea urmează a fi sistate.


Fluxul de știri
0