Alexis Tsipras: Problemele Greciei sunt problemele întregii Europe

© Sputnik / Alexei Nkolsky / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин встретился с премьер-министром Греции А. Ципрасом
Президент РФ В.Путин встретился с премьер-министром Греции А. Ципрасом - Sputnik Moldova
Abonare
Alexis Tsipras a declarat că UE trebuie să revină la declarațiile sale inițiale, dar să nu instituie măsuri economice drastice de tipul celor propuse Greciei.

CHIȘINĂU, 19 iunie – Sputnik. Luând cuvântul în cadrul Forumului internațional economic de la Sanct Petersburg, Alexis Tsipras, prim-ministrul Greciei a declarat că problemele Greciei sunt problemele întregii zone europene și ale structurii acesteia, iar politica de „a strânge cureaua” este greșită și nu va duce nicăieri, transmite Sputnik-Moldova cu referire la RIA Novosti.

„Uniunea Europeană trebuie să-și găsească și să pornească din nou pe calea sa, revenind la declarațiile și principiile sale inițiale, adică la solidaritate, dreptate și echitate socială… Așa-numita problemă a Greciei nu este doar a Greciei, este o problemă a Europei”, a spus Tsipras, menționând că problema este dacă va fi în stare UE să redevină o regiune a dezvoltării.

Fluxul de știri
0