Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a încheiat sesiunea de bacalaureat 2015

© Sputnik / Pavel LisitsynВыпускница школы поселка Калиново Свердловской области
Выпускница школы поселка Калиново Свердловской области - Sputnik Moldova
Abonare
S-a încheiat sesiunea de bază bacalaureat 2015, iar ultimul examen, cel de azi, s-a desfăşurat fără incidente.

CHIŞINĂU, 19 iun – Sputnik. Ministerul Educaţiei anunţă că examenul la limba maternă de vineri a încheiat sesiunea de bacalaureat 2015.

Examenul de vineri la limba maternă s-a desfăşurat pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari, în 15 centre de bacalaureat şi a fost susţinut de  437 de candidaţi.  Dintre aceștia, 177 au avut  examen la limba şi literatura bulgară, 165 – la limba și literatura găgăuză,  iar 95 – la limba şi literatura ucraineană – sunt datele oficiale prezentate de Ministerul Educaţiei.

Reprezentantul ministerului, Anatol Topală, a declarat în cadrul unui briefing că vineri nici un candidat nu a fost eliminat din sala de examen pentru motive de fraudă.

Ministerul Educaţiei a mai informat că testele de bacalaureat  vor fi verificate până pe data de 26 iunie. Rezultatele vor fi afișate în centrele de BAC la 27 iunie. Fiecare candidat îşi va putea vedea lucrările verificate la adresa www.bac.edu.md, în zilele de 27-29 iunie, în baza unui parole pe care o va obţine de la instituția de învățămînt în care și-a făcut studiile. În zilele de 27 și 29  iunie candidații vor avea posibilitatea să depună contestații.  Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

 

Fluxul de știri
0