Tsipras: lumea multipolară să renunţe la păcatele celei unipolare

© Sputnik / RTAlexis Tsipras
Alexis Tsipras - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful guvernului de la Atena a criticat sancţiunile ce au deteriorat relaţiile între Rusia şi Occident şi a remarcat importanţa dezvoltării unei lumi multipolare în care nu-şi vor avea loc păcatele lumii unipolare.

CHIŞINĂU, 19 iun – Sputnik. În discursul său rostit în debutul Forumului economic Internaţional de la Sank Peterburg, premierul Greciei, Alexis Tsipras, a criticat politica sancţiunilor care a afectat relaţiile dintre Rusia şi Occident şi a subliniat că întreaga lume se află în faţa unor transformări fundamentale determinate de prăbuşirea sistemului unipolar.

Premierul grec a remarcat faptul că dezvoltarea lumii multipolare este o realitate evidentă. Totodată, Tsipras a ţinut să menţioneze faptul că noua aşezare a relaţiilor la nivel global (lumea multipolară, n.red.), are nevoie de decizii curajoase. „Lumea nouă are toate şansele să devină mai bună, dacă va renunţa la păcatele lumii vechi”, a declarat Tsipras.

Acesta a mai relevat că Uniunea Europeană de asemenea trebuie să facă faţă unor provocări importante. În opinia şefului executivului de la Atena, UE trebuie să demonstreze că va putea din nou să devină un centru al solidarităţii sociale şi de dezvoltare echitabilă, capabilă să garanteze dreptatea şi echilibrul social.

 

Fluxul de știri
0