Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura nemulţumită de sentinţa aplicată lui Nicolae Vicol

© Sputnik / Evgheni PanasencoГенеральная прокуратура Республики Молдова
Генеральная прокуратура Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procuratura va contesta achitarea pe un capăt de acuzare a fostului şef IFPS.

CHIŞINĂU, 19 iunie – Sputnik. După pronunţarea integrală a sentinţei, care va avea loc pe 26 iunie, Procuratura Anticorupţie va contesta verdictul aplicat persoanelor cu funcţii de răspundere din cadrul unor autorităţi publice centrale, acuzate de abuzuri şi acte de corupţie.

Prin sentinţa Judecătoriei sectorului Râşcani fostul şef al al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), Ion Vicol a fost condamnat joi la 6 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis şi o amendă de 10 mii lei. Acesta a fost recunoscut culpabil

de abuz în serviciu, favorizarea infracţiunii şi încălcarea inviolabilităţii vieţii personale, termenul de detenţie fiind cumulat în baza mai multor capete de acuzare. 

De asemenea, conform sentinţei, Vicol nu va putea ocupa funcţii publice timp de 5 ani. Concomitent, fostul şef al IFPS a fost achitat pe un episod din infracţiunile incriminate.

În momentul pronunţătrii sentinţei Vicol a lipsit din sala de judecată. 

Potrivit avocatului său, Vicol ar fi plecat cu familia la tratament în România.

Astfel, pentru executarea pedepsei, instanţa i-a aplicat inculpatului măsura de reprimare –arestul, cu anunţarea acestuia în căutare. 

Termenul ispăşirii pedepsei cu închisoare pentru inculpatul Vicol începe din momentul reţinerii.

În cadrul aceleiaşi cauze, la 5 ani de puşcărie şi o amendă de 100 mii lei a fost condamnat un alt angajat al FISC-ului, care a fost recunoscut vinovat de corupere pasivă.

La o amendă penală de 10 mii lei a fost condamnat Secretarul General adjunct al Guvernului,iar în privinţa altor trei inculpaţi: doi foşti angajaţi ai Centrului Naţional Anticorupţie şi un om de afaceri — instanţa a dispus încetarea procesului.

După redactarea integrală a sentinţei, procurorii o vor contesta la Curtea de Apel Chişinău.


Fluxul de știri
0