Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un grup care se ocupa de migraţia ilegală, riscă ani de puşcărie

© Sputnikpaşaport
paşaport - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doi sirieni şi un moldovean învinuiţi de organizarea migraţiei ilegale.

CHIŞINĂU, 19 iunie – Sputnik. Un moldovean, doi sirieni şi o persoană juridică sunt învinuiţi de procurori de organizarea migraţiei ilegale.

Potrivit Secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în perioada lunilor februarie – iulie 2014, inculpaţii — cetăţeni ai Siriei, care de mai mult timp domiciliază în Republica Moldova, au solicitat şi primit 13.500 euro de la doi cetăţeni sirieni, pentru a le perfecta acte false, în baza cărora  intenţionau să ajungă ilegal în Germania.

Unul dintre sirieni, care era administrator de firmă în RM, implicând şi persoana juridică la comiterea infracţiunii, le-a perfectat migranţilor invitaţii fictive, în baza cărora le-a fost perfectată viză cu scop de afaceri, după care aceştia au ajuns la Chişinău. Ulterior, complicele acestora, cetăţean al Moldovei, urma să le perfecteze migranţilor vize Schengen, sub un pretext fictiv de a călători în Polonia, ultimul primind pentru serviciile sale suma de 3.220 euro.

Procurorii au expediat cauza penală spre examinare în instanţa de judecată. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de organizarea migraţiei ilegale, inculpaţii riscă până la 7 ani închisoare.  

 

Fluxul de știri
0