Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova pledează pentru consolidarea relaţiilor cu UNECE

© Sputnik / Ministerul Economiei al RM Lilia Palii
Lilia Palii - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Republica Moldova impulsionează cooperarea cu Comisia Economică pentru Europa a ONU.

CHIŞINĂU, 19 iunie – Sputnik. Impulsionarea cooperării dintre Republica Moldova și Comisia Economică pentru Europa a ONU (UNECE) în domeniul energiei durabile, economiei verzi, comerțului, achizițiilor publice, au fost principalele subiecte abordate la întrevederea Secretarului de Stat al Ministerului Economiei, Lilia Palii, cu, Secretarul executiv UNECE, Christian Friis Bach.

Palii și-a exprimat interesul pentru consolidarea cooperării cu UNECE pe domeniile de competenţă ale Ministerului Economiei, trecând în revistă principalele proiecte derulate în parteneriat cu această organizație. 

Secretarul de Stat a afirmat că Ministerul Economiei este un promotor al conceptului de economie ecologică, fiind implicat activ în programul UE "Ecologizarea economiei în vecinătatea estică", finanțat de Comisia Europeană și susținută de patru organizații partenere.

Moldova participă activ la activitățile organizate sub auspiciul UNECE, reprezentând diverse sectoare ale Guvernului. În 2014, doi candidați din partea RM au fost aleși în structurile UNECE.

Secretarul executiv al UNECE a apreciat deschiderea părții moldovenești de a dezvolta proiecte comune, reconfirmând disponibilitatea UNECE de a dezvolta în continuare un parteneriat durabil cu țara noastră. În cursul acestui an, părțile au convenit să identifice domeniile în care organizația poate pune la dispoziție expertiză și proiecte concrete.

Începând cu luna iunie 2015, UNECE derulează în Republica Moldova proiectele „Studiul privind reglementarea și barierele procedurale în calea comerțului din Republica Moldova”, inițiat la cererea Guvernului., UNECE acordă asistență în domeniul parteneriatelor public-private, intenționând să organizeze în perioada octombrie-noiembrie, la Chișinău, o sesiune a Comitetului consultativ pe Business al UNECE.


Fluxul de știri
0