Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CSJ a menţinut sentința lui Adrian Nichifor

© Sputnik / Evgheni PanasencoВысшая судебная палата Республики Молдова
Высшая судебная палата Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Adrian Nichifor, condamnat pentru asasinarea fratelui ex-comisarului de poliție din Nisporeni, va sta la închisoare 17 ani.

 

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins cererile avocaților lui Adrian Nichifor și nepotului său, Trofim, ambii fiind judecați pentru asasinarea fratelui ex-comisarului de poliție din Nisporeni, transmite Sputnik Moldova cu referire la informația Procuraturii Generale a RM.

Potrivit sursei, în aprilie 2010, în satul Grozești, Adrian Nichifor a provocat bătaie cu frații Pârlici. După ce nepotul i-a adus lui Nichifor o armă, acesta a împușcat de câteva ori și l-a rănit mortal pe fratele comisarului de poliție din Nisporeni.

În iunie 2011, judecata a decis ca acesta să stea la pușcărie 17 ani. Ulterior dosarul a fost reexaminat în repetate rânduri, avocaţii obţinând la un moment dat chiar reducerea pedepsei la care fusese condamnat Nichifor — până la 5 ani de pușcărie. Totuşi procurorii au obţinut să demonstreze în instanţele ierarhic superioare temeinicia aplicării unei pedepse mai aspre. Antreprenorul va petrece 17 ani după gratii, iar nepotul său a fost sancţionat cu o amendă în mărime de 900 de unități convenționale pentru complicitate la infracțiune și pentru păstrarea ilegală a armei.

 

Fluxul de știri
0