Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

O treime dintre ruși mai au un pașaport dintr-o țară CSI

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaСдача экзаменов в центре тестирования мигрантов
Сдача экзаменов в центре тестирования мигрантов - Sputnik Moldova
Abonare
A doua cetățenie a fost indicată de un milion de oameni, dar SFM consideră că acest contingent este de 6 ori mai mare.

 

CHIȘINĂU, 19 iunie – Sputnik. A doua cetățenie o pot avea aproximativ șase milioane de oameni, dar prezența unui al doilea pașaport a fost indicată de aproximativ un milion de oameni, a comunicat șeful Serviciului federal de migrație (SFM) al Rusiei Konstantin Romodanovski, citat de RIA Novosti.

Potrivit sursei, dintre cei care au comunicat despre faptul că au o a doua cetățenie sau dreptul de ședere permanentă în alte țări, aproximativ 30% au menţâionat țările CSI, iar alţi 6% — în SUA și Germania.

Conform ordinii stabilite, persoanele care au anunțat SFM cu întârziere vor fi sancţionate administrativ, iar în cazul în care vor tăinui acest lucru, legea prevede răspunderea penală. "Dar asta nu mai țin de competența SFM, ci se referă la competenţele organelor de drept”, a remarcat Romodanovski.

Șeful SFM a mai remarcat că dezicerile de cetățenia FR reprezintă cazuri foarte rare. Ele sunt rezolvate de comisia pentru problemele cetățeniei.

 

Fluxul de știri
0