Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sistemul rus de monitorizare spaţială îşi sporeşte capacităţile

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaСоединение ПВО С-300 заступило на боевое дежурство
Соединение ПВО С-300 заступило на боевое дежурство - Sputnik Moldova
Abonare
Sistemul rus de monitorizare spaţială îşi va spori de câteva ori capacităţile, oferindu-i astfel armatei ruse acces la mai multe informaţii.

 

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Ministerul apărării al FR în va pune în funcţiune în următorii ani cel puţin 10 complexe laser și radiotehnice de generație nouă. Cu acestea va fi dotat sistemul de control şi monitorizare al spațiului cosmic (SCSC).

Asta va permite "sporirea considerabilă a posibilităților de informare a SCSC, extinderea de 2-3 ori a diapazonului de orbite controlabile, posibilitatea ca mai multe obiecte cosmice să fie urmărite”, se spune într-un comunicat de presă al departamentului militar.

”În acest an se fac lucrări de construcție pentru crearea noilor complexe radiotehnice SCSC în regiunile Moscova și Kaliningrad, în Altai și Primorsk”, concretizează Ministerul apărării.

Potrivit declarației departamentului, perfecționarea SCSC este una din direcțiile prioritare de dezvoltare a Armatei de apărare cosmico-aeriană.

 

Fluxul de știri
0